Diversos trets notables món de dragatge flota

En primer lloc, en els últims anys la tendència global de vaixells de flota Draga generalment són grans. A partir de febrer del 2016, Draga de flotes existents amb un arqueig brut vaixell mitjana de 2270.2 tones bruts, 28,4% de la mitjana de tonatge de 1768.2 tones bruts en 2005.

En segon lloc, la concentració de flota Draga no és alta, distribució està molt fragmentada, propietari del port i el contractista dragatge local.

En tercer lloc, la Draga necessita una actualització potencial relativament gran. En General, el període de desmuntatge Draga General d'uns 35 anys. Actualment el món de dragatge flota, dalt de l'edat 35 anys vell vaixell assolit 766, hi ha un gran actualització necessitats.

En l'actualitat, el propietari xinesa té una flota de dredgers 289. En comparació, mercat de dragatge de la Xina especial, és principalment regional dragatge dins la regió de port i fluvial dragatge serveis prestats, menys competència amb els altres. Encara que l'administració fluvial en diverses regions en els últims anys ha canviat del Departament d'institucions públiques de transport a les empreses estatals, també després de la separació de l'Autoritat Portuària a les autoritats portuàries i les empreses operadores del port, però dragatge estructura del mercat de la Xina no ha canviat gaire.